11. - 15. 7. 2018 - 8. letní tvořivé dílny pro děti na Horňácku

Tvořivé umělecké dílny PRO DĚTI ve věku od 6 do 15 let, během kterých 5 dnů tvořili ve Velké nad Veličkou a jejím blízkém okolí. Dílny povedli zkušení umělci z ČR a SR s pedagogickou praxí.
 

Termín

Středa 11. - neděle 15. července 2018

Místo konání

Velká nad Veličkou

Realizované dílny

Děti se mohly přihlásit do jedné ze sedmi dílen.

10. Letní tvořivé dílny pro děti na Horňácku 2021

10. Letní tvořivé dílny pro děti na Horňácku 2021

V létě 2021 proběhly jubilejní desáté Letní tvořivé dílny. Opět na Nové Lhotě a v jejím blízkém okolí.

9. Letní tvořivé dílny pro děti na Horňácku 2020

9. Letní tvořivé dílny pro děti na Horňácku 2020

I přes zásadní omezení společenských akcí se v létě 2020 Letní tvořivé dílny uskutečnily. Tentokrát nově na Nové Lhotě a v jejím blízkém okolí.

Malba, kresba

Malba, kresba

Část malířské dílny – zaměřená na kresbu a malbu v plenéru – bude hledat inspiraci především v malebné krajině Horňácka, v jeho bohatých tradicích i každodenním životě – tak bychom chtěli navázat i na předešlé ročníky.

Prostorová dílna

Prostorová dílna

Ke hře není potřeba nic, než jen trochu představivosti a šikovné ruce. Můžeme se stát indiány, vyrobit si luk se šípy a trénovat střelbu na terč, nebo si vyzkoušíme, jaké to bylo žít v pravěku.

Grafická dílna

Grafická dílna

Ukážeme dětem základní grafické techniky, jako je práce se suchou jehlou nebo linoryt, ale i jiné experimentální postupy. Děti si budou moci vyrobit pohlednice, kalendář, stolní hru a mnoho dalších věcí. Inspiraci pro témata budeme hledat převážně v okolní přírodě.

Divadelní dílna

Divadelní dílna

Lektorem dílny bude básník, dramatik, režisér a herec Jakub Folvarčný. Výsledkem jeho tvorby jsou divadelní představení pro dospělé i pro děti, písně a skladby, scénické básně, divadelní a básnické improvizace. Mnohé z toho si děti vyzkoušejí v divadelní dílně.

Dílna textilního výtvarnictví

Dílna textilního výtvarnictví

Začneme jednoduchou výrobou bambulek a střapců, ukážeme si, jak používat vlastní i přírodní razítka či jak se barví látky. Děti se také naučí různé druhy stehů a vyšívání nebo různé typy uzlů či proplétání provázků, které mohou využít například k výrobě šperků či dekorací.

Účastnický poplatek:

1600,- Kč + obědy (sourozenci mají 20% slevu na účastnickém poplatku).

Uzávěrka přihlášek 

20. 6. 2018.

Úhrada účastnického poplatku

Do 30. 6. 2018

Pozvánka

Díla dětí a představení z taneční dílny a divadla budou prezentovány v neděli 15. července v 15 hodin v zahradě obecního domu ve Velké nad Veličkou č. p. 166. Všechny výtvory si děti po ukončení dílen odnesou s sebou domů (kromě keramických, které bude nutné dodatečně vypálit). Práce dětí ve všech dílnách bude dokumentována fotografiemi a videem, jež mohou být zveřejňovány na Facebooku a na tomto webu.

Těšíme se na vaše děti!