11. - 15. 7. 2018 - 8. letní tvořivé dílny pro děti na Horňácku

Tvořivé umělecké dílny PRO DĚTI ve věku od 6 do 15 let, během kterých 5 dnů tvořili ve Velké nad Veličkou a jejím blízkém okolí. Dílny povedli zkušení umělci z ČR a SR s pedagogickou praxí.

Termín

Středa 11. - neděle 15. července 2018

Místo konání

Velká nad Veličkou

Realizované dílny

Děti se mohly přihlásit do jedné ze sedmi dílen.

Malba, kresba

Část malířské dílny – zaměřená na kresbu a malbu v plenéru – bude hledat inspiraci především v malebné krajině Horňácka, v jeho bohatých tradicích i každodenním životě – tak bychom chtěli navázat i na předešlé ročníky.

Prostorová dílna

Ke hře není potřeba nic, než jen trochu představivosti a šikovné ruce. Můžeme se stát indiány, vyrobit si luk se šípy a trénovat střelbu na terč, nebo si vyzkoušíme, jaké to bylo žít v pravěku.

Grafická dílna

Ukážeme dětem základní grafické techniky, jako je práce se suchou jehlou nebo linoryt, ale i jiné experimentální postupy. Děti si budou moci vyrobit pohlednice, kalendář, stolní hru a mnoho dalších věcí. Inspiraci pro témata budeme hledat převážně v okolní přírodě.

Divadelní dílna

Lektorem dílny bude básník, dramatik, režisér a herec Jakub Folvarčný. Výsledkem jeho tvorby jsou divadelní představení pro dospělé i pro děti, písně a skladby, scénické básně, divadelní a básnické improvizace. Mnohé z toho si děti vyzkoušejí v divadelní dílně.

Dílna textilního výtvarnictví

Začneme jednoduchou výrobou bambulek a střapců, ukážeme si, jak používat vlastní i přírodní razítka či jak se barví látky. Děti se také naučí různé druhy stehů a vyšívání nebo různé typy uzlů či proplétání provázků, které mohou využít například k výrobě šperků či dekorací.

Účastnický poplatek:

1600,- Kč + obědy (sourozenci mají 20% slevu na účastnickém poplatku).

Uzávěrka přihlášek

20. 6. 2018.

Úhrada účastnického poplatku

Do 30. 6. 2018

Pozvánka

Díla dětí a představení z taneční dílny a divadla budou prezentovány v neděli 15. července v 15 hodin v zahradě obecního domu ve Velké nad Veličkou č. p. 166. Všechny výtvory si děti po ukončení dílen odnesou s sebou domů (kromě keramických, které bude nutné dodatečně vypálit). Práce dětí ve všech dílnách bude dokumentována fotografiemi a videem, jež mohou být zveřejňovány na Facebooku a na tomto webu.

Těšíme se na vaše děti!